E-learning Informele Zorg

Doorverwijzen naar gespecialiseerde hulp

KerntaakVerbinden
Competenties-Kent de sociale kaart, en de mogelijkheden die deze biedt voor mensen met NAH en de mantelzorgers, en is in staat met deze contact te leggen en onderhouden. Kan buiten de gebaande paden denken en doen, zoekt keer op keer naar passende voorzieningen en passende ondersteuning
OnderwerpDoorverwijzen naar gespecialiseerde hulp
WerkvormErvaren en Toepassen
SamenstellingDrietal
Tijd45 minuten
NiveauHBO

1. Bekijk de video: ‘Ontmoetingsgroep voor jonge mantelzorgers’, vanaf het gedeelte dat een van de mantelzorgers een eikel pakt aan de voet van de boom. Bekijk het gedeelte t/m dat de groep weer doorloopt.

2. Beschjf precies, dat wil zeggen in gedragstermen, wat je ziet en hoort. Kijk goed naar het gezicht van de mantelzorger. Ook op het moment dat de groep doorloopt en zij als laatste aansluit. Wat denk je op haar gezicht te kunnen lezen? Hoe denk je dat ze zich voelt over haar eigen uitspraken?

3. Je hebt kunnen zien dat de sociaal werker deze mantelzorger een klapje op haar schouder geeft. Wat denk je dat de sociaal werker hiermee bedoelt?

* Wat vinden jullie zelf van dit gebaar?

4. Nu ga je even verder in de video waar de groep weer aan tafel zit en het weer over de eikels gaat.

*  Wat herken je hier bij de betreffende mantelzorger? Krijg je meer informatie? Zo ja, welke informatie?

*  Hoe vind je dat de sociaal werker nu reageert op de uitspraken?

* Denken jullie dat de groep, deze ondersteuningsgroep, voldoende is voor deze mantelzorger om het thema: ‘ik vind mijn vader een eikel’, verder uit te diepen?

*  Zo nee, wat zou een discipline, met kennis over mantelzorg bij nah, kunnen zijn om het verder uit te werken/ uit te spreken/ uit te diepen? Noem minimaal 3 disciplines.