E-learning Informele Zorg

MantelzorgFEESTcongres

KerntaakVersterken
Competenties-Is in staat de mantelzorger te leren hoe hij actief zijn situatie kan veranderen. Stimuleert de mantelzorger de regierol te nemen ter voorkoming van isolement.
OnderwerpMantelzorgFEESTcongres
WerkvormConceptualiseren
SamenstellingTwee- of drietal
Tijd45 minuten
NiveauHBO

1. Wat betekent de term ‘Homo Ludens’ ? Geef naast de vertaling ook een korte beschrijving.

2. Hieronder zie je een illustratie van een mantelzorgcongres. Het heeft de naam gekregen van Mantelzorg Feest Congres. De vraag nu is: wat maakt een bijeenkomst tot een feest?

3. Welke voorwaarden zijn er nodig zodat een bijeenkomst een feest wordt? Noem minimaal 3.

4.  Op een congres gaat het om een inhoudelijke uitwisseling en om het aanreiken van praktische oplossingen. We willen dat mensen er MORGEN mee aan de slag kunnen. En ook dat men zich het congres herinnert.

Bedenk nu een vorm waarop het congres ‘speelser’ wordt. Dat kan zijn in de uitnodiging/ de aankleding van de ruimtes/ de wijze waarop de gastheer de lezingen aankondigt/ welke type lezingen en workshops er zijn/ hoe de mantelzorgers zelf vertegenwoordigd zijn/ etc.

Je mag vrij associëren maar let erop dat ‘de spelende mens’ de kern is. Dat geldt voor de deelnemers van het congres maar ook voor de mantelzorgers, die-het-helpen-organiseren, zelf. We hopen dat één van de voorwaarden die door jullie genoemd zijn is: “De mantelzorgers zelf zijn betrokken bij de voorbereidingen en geven hun input”.  Zo niet dan gaan we hiermee toch verder.