E-learning Informele Zorg

Leren omgaan met hersenletsel

KerntaakVerbinden
CompetentiesBegrijpt wat de functie is om zelf een goed netwerk van professionals te hebben. Schakelt andere professionals (collega’s) in wanneer mantelzorgers of naaste(n) een specifieke vraag hebben.
OnderwerpLeren omgaan met hersenletsel
WerkvormReflecteren en Abstraheren
SamenstellingTweetal
Tijd60 minuten
NiveauMBO
  1. De vrouw van Osman kreeg een spontane hartstilstand.

 

Lees op https://www.hersenletsel.nl/ervaringsverhalen/osman-elmaci  hoe Osman dat heeft ervaren en hoe hij heeft geknokt voor goede zorg.

  1.  Ga naar de site www.hersenz.nl. Je ziet dat Hersenz een behandelprogramma heeft dat ingedeeld is in bouwstenen. Bekijk wat deze bouwstenen betekenen door te klikken op de bouwstenen op de site. Waar worden ook de mantelzorgers meegenomen in de behandeling? De Bouwstenen van Hersenz  Welk type professional werkt in deze bouwstenen?

 

  1. Zoek op de site Hersenz.nl welke organisaties verbonden zijn in deze organisatie. Het gaat hier om het type organisaties, dus je hoeft ze niet allemaal te benoemen.

Zoals je inmiddels weet is het een organisatie die behandeling biedt om beter te leren omgaan met hersenletsel. Hoe verhoudt zich nu deze behandeling tot de behandeling in het revalidatiecentrum? Welke aandacht wordt er in het revalidatiecentrum gegeven aan de mantelzorger? Kies 3 revalidatiecentra bijvoorbeeld de Hoogstraat, Beatrixoord, Heliomare, Reade, Rijnland, Klimmendaal, etc. Revalidatiecentra in nederland

 

Je mag hier in je tweetal vrij over nadenken. Niet om meteen tot een oplossing te komen maar ga op zoek naar argumenten waardoor je denkt dat de behandeling echt anders is dan in het revalidatiecentrum.