E-learning Informele Zorg

Respijtzorg

KerntaakVerlichten
CompetentiesWeet informatie te vinden over collega’s van andere organisaties die gespecialiseerde kennis hebben van respijtzorg zoals logeerhuizen/dagbesteding. Weet informatie te vinden over coördinatoren van vrijwilligersorganisaties.
OnderwerpRespijtzorg
WerkvormToepassen
SamenstellingIndividueel
Tijd90 minuten
Niveaumbo

Lees hier een bericht over dementievriendelijke respijtzorg. Er wordt zorg geboden aan degene met dementie om de mantelzorger te verlichten. De mantelzorger kan dan tijd maken voor zichzelf, voor hobby’s of bijvoorbeeld werk. Neem vijf minuten de tijd om een mindmap te maken. Schrijf alles op wat er in je opkomt wanneer je denkt aan respijtzorg.

 

Bestudeer de Infographic Respijtzorg op de site van Movisie. Aanvullende informatie kun je vinden op Mantelzorg.nl. Vul de mindmap aan met voor jou belangrijke kernwoorden.

In de Infographic worden vijf voorbeelden van respijtzorg gegeven. Voor elk van deze voorbeelden ga je op zoek naar concrete eigen voorbeelden in de omgeving waar jij werkt of studeert. Ter inspiratie kun je gebruik maken van de Respijtwijzer 2018 Utrecht.

Bezoek de sites van de vijf voorbeelden die je hebt gevonden. Kun je informatie vinden over de samenstelling van de teams en wie je zou kunnen benaderen wanneer je een vraag hebt rondom respijtzorg? Maak een overzicht van de vijf voorzieningen en de collega’s die je zou benaderen voor specialistische kennis rondom deze voorziening(en).