E-learning Informele Zorg

Vrijwilliger gezocht

KerntaakVerbinden
Competenties -Schakelt vrijwilligersorganisaties in ten behoeve van de persoon met (L)VB. Heeft kennis van het regionale aanbod van vrijwilligerszorg. Kent de kracht van een maatje en stimuleert de cliënt om daar gebruik van te maken.
OnderwerpVrijwilliger gezocht
WerkvormErvaren en toepassen
SamenstellingIndividueel
NiveauMBO

 

  1. Neem een cliënt in gedachten die wellicht baat zou hebben bij een maatje waarmee hij/zij iets kan ondernemen in de vrije tijd, mogelijk ook om de thuissituatie te ontlasten. Schrijf in een paar zinnen de wens die deze persoon zou hebben; denk aan interesses, leeftijd, woonplaats, frequentie en activiteit.

 

  1. Er zijn verschillende mogelijkheden om een maatje te vinden dan wel te werven.  Ga eens op zoek naar een maatje die zou passen bij de wens van de bewoner. Hieronder staan een aantal vindplaatsen:

 

 

  1. Tip: bekijk ook eens op de sites naar ‘vrijwilligers gevraagd’, wellicht kan de bewoner zelf wel vrijwilliger worden? Welke mogelijkheden zie je?

 

 

  1. Ga nu terug naar opdracht 1. Daar heb je in beeld gebracht welke wensen de cliënt heeft. Je hebt nu allerlei sites bezocht en kennis opgedaan. Welke mogelijkheden zie je voor de betreffende cliënt? Schrijf de mogelijkheden uit als een ‘plan van aanpak’.