E-learning Informele Zorg

Collega’s andere organisaties

KerntaakVerlichten
CompetentiesKan contact maken met collega’s van andere organisaties die gespecialiseerde kennis hebben van bijvoorbeeld psycho-educatie respijtzorg zoals logeerhuizen/ dagbesteding.
OnderwerpCollega’s andere organisaties
WerkvormToepassen
SamenstellingIndividueel
Tijd60 minuten
NiveauHBO
 1. Voor deze opdracht krijg je een aantal specifieke vragen waarbij je in je eigen regio[1] achterhaalt bij welke collega’s van andere organisaties je de benodigde informatie kunt vinden.

 

Maak gebruik van de infographic Wie is wie in de wijk?. Hierin kun je vinden met welke vragen burgers bij welke professional(s) terecht kunnen. Ook als professionals onderling is het van belang dat je elkaars expertise weet te benutten. De belangen van de zorggebruikers staan hierbij voorop en de belangen van de zorgorganisatie zijn daaraan ondergeschikt. In de infographic vind je voorbeelden uit verschillende regio’s. Je gaat vervolgens zelf op zoek naar wie de aangewezen persoon is in de regio waar jij werkt, studeert of stageloopt.

 1. Bij wie kun je informatie vinden over:
  1. Aanvragen van een Persoonsgebonden budget (pgb)?
  2. Aanpassingen in de woning, zoals een (trap)lift?
  3. Specialistische kennis over de onzichtbare gevolgen van NAH?
  4. Mogelijkheden om vrijwilligers in te zetten?
  5. Mogelijkheden voor het inzetten van thuiszorg?
  6. Het voorkomen van overbelasting van de mantelzorger?
 1. Optioneel: Kies een vraag uit die jou het meest interesseert (of formuleer er zelf één). Neem daadwerkelijk contact op met deze professional. Denk van tevoren na over wat jij van deze professional zou willen leren en over wat jij te bieden hebt.

Hoe verliep het contact? Wat heb je ervan geleerd?

Blik na afloop terug. Hoe verliep het contact?

[1] De regio waar je werkt, studeert of stageloopt.