E-learning Informele Zorg

Expertisenetwerk NAH

KerntaakVerbinden
Competenties-Begrijpt wat de functie is om zelf een goed, divers netwerk van professionals te hebben en onderhoudt dit netwerk. Evalueert continue de samenwerking met collega’s, ook met collega’s van andere organisaties. Is vasthoudend om de samenwerking met collega’s van andere organisaties vast te houden en voorkomt daarmee doorverwijzen.
OnderwerpExpertisenetwerk NAH
WerkvormToepassen
SamenstellingIndividueel
Tijd60 minuten
NiveauHBO
  1. In enkele situaties van mensen die leven met hersenletsel, zijn meerdere professionals nodig. Niet alleen omdat er veel taken zijn te verrichten maar ook omdat de situatie complex is. Maar hoe werken deze professionals en de organisaties waar ze werken, nu samen?
  2. Hieronder zie je een voorbeeld een expertisenetwerk in Amsterdam. Bekijk de homepagina door op onderstaande link te klikken. Kijk in het bijzonder naar de onderdelen die over de mantelzorgers/informele zorgers gaan.

Bron: Expertisenetwerk niet-aangeboren hersenletsel

  1. Ga vervolgens op zoek naar 3 andere NAH netwerken in Nederland en zoek uit in hoeverre zij aandacht hebben voor het mantelzorg perspectief.
  2. Kies een van de sites die je in opdracht 2 hebt gevonden. Hoeveel organisaties zijn er bij dit netwerk betrokken? Klik op 3 van deze NAH organisaties om een indruk te krijgen wat ze voor mensen met NAH en hun mantelzorgers kunnen betekenen. Ligt het aanbod volgens jou in het verlengde van elkaar (aanvullend), is het concurrerend of ligt het in de lijn van de gang door de verschillende fases van het herstel bij hersenletsel?
  3. Bekijk vervolgens de volgende video

Expertisenetwerk NAH regio Amsterdam

Stel jij werkt als professional in welzijn in deze regio, zou je je organisatie adviseren aan dit netwerk deel te nemen? Wat zou voor de organisatie de meerwaarde zijn? Hoe stel je je voor dat jij het voortouw kunt nemen om een onderdeel te worden van dat netwerk? Welke concrete acties moet je daarvoor doen? Schrijf de acties uit.