E-learning Informele Zorg

Combineren van de zorgtaak met overige bezigheden

KerntaakVerlichten
CompetentiesDe professional faciliteert de mogelijkheden om zorgtaken en werken te combineren. De professional realiseert zich dat er een kans is dat de mantelzorger in een isolement kan komen en reikt instrumenten aan om dit te voorkomen. De professional leert de mantelzorger hoe hij actief zijn situatie kan veranderen, waardoor zijn draagkracht vergroot.
OnderwerpCombineren van de zorgtaak met overige bezigheden
WerkvormErvaren
SamenstellingIndividueel of in tweetallen
Tijd60 minuten
Niveauhbo

Mantelzorgers willen naast de mantelzorgtaak ook een eigen leven hebben met vrienden, hobby’s of werk. Hoe is dat te combineren en welke vaardigheden hebben mantelzorgers nodig om dit te organiseren?

Kies een van de films uit de lijst met beschikbare en relevante films.  Bekijk die film.

  • Je gaat naar deze website. Beeld je in dat jij de hoofdpersoon van de film bent. Vervolgens start je de test.
  • Welke score komt uit de test? Ga bij elke score na wat er te doen valt door op de knop ‘Aan de slag’ te drukken.  Welke tips worden er gegeven? Wat valt je bij de tips in het bijzonder op?
  • Maak, nog steeds vanuit het perspectief van de mantelzorger, een verdeling van de regierol die de mantelzorger zelf kan nemen en de taken die de professional zou kunnen hebben. Hoe is de balans in die taakverdeling? Leidt het daadwerkelijk tot meer ruimte om tot rust te komen of ruimte voor zichzelf te hebben?