E-learning Informele Zorg

Opgroeien in zorg

KerntaakVerlichten
Competenties-Heeft gerichte aandacht voor de kinderen van een ouder met NAH.
OnderwerpOpgroeien in zorg
WerkvormAbstraheren
SamenstellingDrietal
Tijd45 minuten
NiveauMBO

 

  1. In deze opdracht gaan jullie aan het werk met gezinssituaties waarin een van de ouders niet-aangeboren hersenletsel heeft. Bekijk het filmpje ‘Boeman’ op de site  Verder met hersenletsel.nl. Luister goed naar de tekst. Zet daarna op een rijtje a. wat de kinderen ervaren en b. wat de vader ervaart.

Goede voorlichting voor kinderen over hersenletstel leidt tot meer begrip


JE gaat kijken naar de videoclip van het lied ‘Boeman’ waarin een patiënt van Klimmendaal samen met zijn familieleden zingt over zijn leven thuis met NAH. Het lied gaat over de mogelijke gevolgen voor kinderen van een vader die niet aangeboren hersenletsel krijgt. De vader kan niet meer werken en krijgt een andere rol in het gezin. Hij heeft hier moeite mee en kan niet meer tegen de drukte en de chaos van zijn dochters. Hij heeft een veel korter lontje gekregen. Na goede voorlichting over de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel begrijpen de dochters hun vader beter en wordt het leven weer een stuk aangenamer!

flashback Boeman

Relevante artikelen

 

 

  1. Dit filmpje is gemaakt in het revalidatiecentrum Klimmendaal in de buurt van Arnhem. Er zijn nog veel meer revalidatiecentra in Nederland. Ga op zoek naar vijf andere revalidatiecentra in Nederland. Zoek op de site van elk revalidatiecentrum wat zij kunnen betekenen voor de gezinnen (en met name de kinderen) als één persoon NAH heeft.
  2. Vergelijk vervolgens het gevonden aanbod van de revalidatiecentra. Welke centrum heeft veel te bieden? Welk aanbod spreekt jullie het meeste aan en waardoor?