E-learning Informele Zorg

Kleur in actie

KerntaakVerbinden
Competenties-Weet waar hij kennis/informatie van het regionale en landelijke aanbod van vrijwilligerszorg kan vinden. Kent de kracht van een maatje, weet vrijwilligersorganisaties te vinden en stimuleert de cliënt en mantelzorger om daar gebruik van te maken.
OnderwerpKleur in actie
WerkvormToepassen
SamenstellingTweetal
Tijd45 minuten
NiveauMBO
  1. In deze opdracht kijk je in het bijzonder naar organisaties voor migrantenmantelzorgers. De KIA (Kleur in Actie) heeft een handreiking geschreven voor organisaties. Lees pagina 2 t/m 5 om een indruk te krijgen.  Handreiking Kleur in Actie

 

 

  1. Je hebt kunnen lezen dat het moeilijk is deze migrantenmantelzorgers te bereiken. Het is noodzakelijk dat organisaties samenwerken. Ga nog eens naar de handreiking en kijk welke acties worden geadviseerd om als organisaties samen te werken. Schrijf deze acties op.

 

  1. Er staan ook ‘leerpunten’, op pagina 13 in paragraaf 5. Lees deze leerpunten. In deze e-learning worden illustraties gebruikt. Bij dit thema (Sociale kaart kennen en benutten) hoort de volgende illustratie :

 

 

Bespreek met elkaar of je de ‘Leerpunten’ uit de handreiking in deze illustratie herkent. Noem minimaal 2 herkenningspunten.