E-learning Informele Zorg

Praktische zaken regelen

KerntaakVerlichten en Verbinden
CompetentiesKent de sociale kaart en het sociale netwerk, en de mogelijkheden die deze biedt voor mensen met NAH en hun mantelzorgers.
OnderwerpPraktische zaken regelen
WerkvormErvaren, Toepassen
SamenstellingIndividueel
Tijd60 minuten
NiveauMBO
  1. Stel je eens voor dat de mantelzorger op zoek is naar concrete hulpmiddelen voor in huis. De overheid heeft immers aangegeven dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten blijven wonen. Voor sommige mensen met hersenletsel is het nodig om bijvoorbeeld handvatten in huis te hebben omdat ze wankelen; een verhoogde wc te hebben; een aangepaste telefoon; een elektrische deuropener; etc.

    Daarvoor gaat de mantelzorger op zoek naar gespecialiseerde bedrijven. Leef je in in de mantelzorger en ga zelf op zoek naar sites/ organisaties die hulpmiddelen bieden voor aangepast wonen.  Maak een lijst van minimaal 6 sites/ organisaties en geef aan wat ze te bieden hebben.

  1. Nu gaat het ook om de financiering van het aanschaffen van deze hulpmiddelen. Op welke manier kan de mantelzorger (en vanzelfsprekend de persoon met NAH) aanspraak maken op financiële ondersteuning? Maak gebruik van onderstaande link en open in die site alle relevante doorverwijzingen.

https://www.mezzo.nl/pagina/voor-professionals/kennisbank/wet-en-regelgeving/wet-maatschappelijke-ondersteuning-wmo

  1. Denk je dat de mantelzorger die op zoek is naar deze middelen en het graag wil regelen, de informatie gemakkelijk kan vinden?
    Hoe kan jij als professional helpen bij die zoektocht?