E-learning Informele Zorg

Landelijke organisaties mantelzorgers

KerntaakVerbinden
Competenties-Kent de sociale kaart en het sociale netwerk, en de mogelijkheden die deze biedt voor mensen met NAH en hun mantelzorgers. Weet waar hij informatie van het regionale en landelijke aanbod op gebied van zorg, arbeid, dagbesteding kan vinden en is tevens bekend met gespecialiseerde voorzieningen.
OnderwerpLandelijke organisaties mantelzorgers
WerkvormAbstraheren
SamenstellingIndividueel
Tijd40 minuten
NiveauMBO
  1. Deze opdracht gaat over de organisaties die zich bezighouden met mantelzorgers van mensen met NAH.

Ga op zoek naar minimaal 4 organisaties die landelijk actief zijn. Let op, het gaat niet om voorzieningen voor mensen met NAH die ook met de mantelzorgers praten. Het gaat om organisaties die onderzoek doen naar deze groep mantelzorgers, actief zijn in het ontwikkelen van tools en/of werkwijzen.

Bekijk de gevonden websites globaal en benoem per organisatie welke ‘producten’ ze leveren. Zijn dat producten (onderzoekspublicatie, werkwijze, tool, visiedocument) die algemeen geldend (generalistisch) zijn voor de groep mantelzorgers of speciaal (specialistisch) voor mantelzorgers van mensen met NAH?

  1. In het team waarin jij werkt of stage loopt wordt gevraagd naar informatie over mantelzorgers van mensen met NAH die de zorgtaak willen combineren met een betaalde baan. Jij hebt aangeboden om dat eens uit te zoeken en de volgende vergadering te rapporteren.

Ga op zoek naar deze informatie. Op welke wijze worden deze mantelzorgers geholpen om die combinatie goed te organiseren?

Maak een korte samenvatting van wat je gevonden hebt. Zorg ervoor dat je samenvatting  overzichtelijk is door de organisatie/ de informatie per thema/ de tips & tricks goed te ordenen.

Op welke manier ga je rapporteren? Bijvoorbeeld: maak je een power point, vertel je gewoon, ga je voor de groep staan, maak je een uitdraai? etc. Beargumenteer je keuze.